[ Annons ]

Foto: AMF Fastigheter
Publicerat 7 september, 2018

Microsoft flyttar till stan

Efter 28 år i Kista flyttar Microsoft till stan. I september 2019 tillträder man de 3 000 kvadratmeter stora lokalerna i AMF Fastigheters Urban escape mitt i Stockholm city.

Microsofts 600 anställda huserar från och med nästa höst i korsningen Regeringsgatan och Hamngatan. Några av grannarna blir indred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

[ Annons ]

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra ”öppna visningar” på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.

På AMF Fastigheter är man naturligtvis mycket glad över att ha lyckats locka Microsoft till Urban escape

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektet gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]