Micasa Fastigheter blev stolt vinnare i kategorin Årets arbetsgivare av Samhalls prestigefulla hållbarhetspris Visa vägen. Foto: Samhall
Publicerat 15 november, 2016

Micasa Fastigheter ska Visa vägen

Micasa fastigheter vill visa på möjligheterna för människor med funktionsnedstättning att komma ut i arbetslivet. För detta belönades de igår med hållbarhetspriset Visa vägen.

Hållbarhetspriset Visa vägen har sedan 2008 delats ut av Samhall AB till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Micasa fastigheter knep i år priset i kategorin Årets arbetsgivare

[ Annons ]

Micasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 125 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Eva Wase, kommunikatör på Micasa Fastigheter, menar att de är väldigt glada för priset och att priset är en bekräftelse på deras grundinställning

– Vi utgår från att alla människor har något att bidra med och får chans att göra det de är bra på.

Kriterierna är bland annat nytänkande och att satsningen ska vara utvecklande för både företag och individ. Micasa Fastigheter vann med motiveringen: Med en imponerande självklarhet har Micasa Fastigheter konsekvent stått upp mot omgivningens fördomar och försvarat sitt val av medarbetare utifrån deras förmåga att med bästa kvalité utföra det arbete som krävs. I en verksamhet där det personliga bemötandet är väldigt viktigt för de äldres välmående har de sett fördelar och kompetens där andra ser hinder.

– Saken är den att vi har inte jobbat på något särskilt sätt, utan vi har sett att alla människor har något att bidra med precis på samma sätt som vi gör med alla andra. Människor har en kapacitet, alla kan bidra, alla vill bidra på jobbet. Det är bara att utgå från det helt enkelt, sa Maria Mannerholm, vd på Micasa Fastigheter under prisutdelningen.

Fastighetsbranschen är den mest jämlika mellan könen, något Fastighetstidningen skrivit om innan, men hur branschen ska bli jämlik på fler plan handlar om ett tankesätt där rätt person är på rätt plats.

– Genom att utgå ifrån att alla har något att bidra med, kan vårat tankesätt omsättas i de flesta branscher. Alla kan och vill bidra på jobbet, men det gäller att matcha rätt person med rätt uppgift. Alla människor är bra på något. Ingen kan göra allt, men någonting är man bra på. Det har vi tagit fasta på och det är vår grundinställning, säger Maria Mannerholm.

Priset delades ut inför över 800 personer på Rival i Stockholm. Galan leddes av Glada Hudik-teaterns Pär Johansson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]