MIAB har förvärvat och blir ny huvudägare till finska facilitetsserviceföretaget N-Clean. Thomas Olsson, vd på MIAB, är nöjd med affären: – Det här är en viktig och positiv affär för både Miab och N-Clean. Foto: Shutterstock/Miab
Publicerat 24 januari, 2019

MIAB förvärvar finskt serviceföretag

Facilitetsserviceföretaget MIAB har slutfört förvärvet av majoritet i det finska serviceföretaget N-Clean OY. N-Clean är marknadsledande inom turism- och servicesegmentet i Finland och omsätter ungefär 400 miljoner kronor.

Förvärväet innebär att MIAB och N-Clean når över 1 miljard kronor i omsättning och har över 3500 anställda. Paavo Nerg, ägare och grundare av Miab, säger i ett pressmeddelande att han är övertygad om att förvärvet kommer bära frukt.

[ Annons ]

– Det här är en kombination av två familjeföretag som har liknande syn på företagande och företagskultur. Jag är mycket nöjd med resultatet. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna skapa något ännu bättre och att vi tillsammans nu blir en starkare aktör på den nordiska städmarknaden.

N-Clean har under de senaste åren gått in på den svenska hotellmarknaden. Miab har en stark närvaro på den svenska marknaden och har en unik position att stödja och öka tillväxten för N-Clean i Sverige.

– Det här är en viktig och positiv affär för både Miab och N-Clean. Det finns uppenbara synergieffekter och tillväxtmöjligheter för den nya företagskonstellationen och tillsammans blir vi en stor aktör inom Facility Services i Sverige och Finland, säger VD för Miab Thomas Olsson pressmeddelandet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]