Flygbild över området i Norra Hamnen som köpts av MG Real Estate. Foto: Perry Nordeng.
Publicerat 17 december, 2019

MG Real Estate satsar i Malmö hamn

Malmö stad säljer mark i Norra Hamnen till det internationella fastighetsbolaget MG Real Estate.

Bolaget har för avsikt att bygga en logistik- och kontorsanläggning på tomten som omfattar 66 500 kvadratmeter och säljs för 73 300 000 kronor.

[ Annons ]

Försäljningen antas skapa 160 nya arbetsplatser och bidra till en ökad sysselsättning i hela hamnområdet och i Malmö.

– Etableringen av MG Real Estate är en bra sak för hela hamnens utveckling. Dels skapas arbetsplatser i fastigheten, men det kommer också att skapas fler sysselsättningstillfällen i branscher kopplat till logistik och transport samt övrigt näringsliv i hela Malmö. Det stärker också vårt hamnbolags, Copenhagen Malmö Port (CMP), verksamhet, säger tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström.

Malmö Industrial Park är ett expansivt industriområde mitt i Öresundsregionen i direkt anslutning till Copenhagen Malmö Port (CMP). MG Real Estate är den första utomnordiska aktören som köper mark i området.

– Det här visar att Malmös hamn är att räkna med på den internationella arenan. Jag tror att intresset för Malmös hamnområde kommer att öka, tack vare hamnens strategiska läge och de möjligheter till samarbete som finns, både med hamnen och med andra verksamheter i området, fortsätter Andreas Schönström.

MG Real Estate har nyligen etablerat ett skandinaviskt dotterbolag som ska fortsätta expansionen i Norden.

Om MG Real Estate

MG Real Estate är ett europeiskt bolag som arbetar med att bygga, utveckla och förvalta kontor- och logistikfastigheter. Bolaget har bland annat uppfört byggnader åt större företag som Philips, FedEx, DHL, Primark, CAT, Deloitte, H&M, Maersk med flera, i Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark. De har under senaste året även utvecklat en logistikfastighet inne på Copenhagen Airports område.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]