Biomedicum är Årets Bygge 2019.
Publicerat 27 mars, 2019

Medicum blev Årets Bygge

Biomedicum blev utsedd till Årets Bygge 2019 på en gala i Stockholm under tisdagen. Bakom projektet står byggherren Akademiska Hus och entreprenören Skanska.

Tidningen Byggindustrin utser varje år Årets Bygge, som omfattar alla typer av byggprojekt i Sverige, stora som små, såväl husbyggnads- som anläggningsprojekt liksom nybyggnad, ombyggnad och renovering. Projekten som tävlade färdigställdes under 2018. Juryn gör i sin bedömning en sammanvägning av hur väl projekten uppfyller de fem huvudkriterierna Samverkan, Teknik/Innovationer, Tid/Kvalitet/Budget, Hållbarhet och Säkerhet/Arbetsmiljö. Totalt nomineras 20 projekt som presenteras i tidningen Byggindustrin.

[ Annons ]

Motiveringen till Vinnaren Biomedicum, som uppförts av Akademiska Hus till Karolinska Institutet, löd:

”Vinnaren av Årets Bygge 2019 har lyckats med ett komplicerat och omfattande projekt. Projektgruppen har haft höga ambitioner vad gäller utveckling av samverkan, arbetsklimat och säkerhetstänk – och lyckats. Projektet har därutöver blivit klart före utsatt tid och till kraftigt sänkta kostnader jämfört med budget.”

– Jag har jobbat 45 år i branschen och det här är det jag är allra mest stolt över. Att vi står här ikväll som vinnare kan vi tacka en fantastisk teamkänsla. Vi satte tidigt en proffsig projektorganisation. Jag vill framföra mitt varmaste tack till alla som har deltagit. Jag är så oerhört stolt och glad idag, säger Tommy Stjernfeldt, projektledare hos beställaren Akademiska Hus.

Anders Barosen, projektchef Skanska, är så klart nöjd även han.

– Det har varit ett fantastiskt roligt projekt i samverkan och vi gillar varandra trots att vi har jobbat ihop i så många år, eller kanske just därför. Tack så mycket allihopa, det har varit enormt kul att få vara med i det här projektet, säger han.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]