Birgitta Edfast, HR-chef på HSB Malmö.
Publicerat 27 april, 2020

Med branschens nya medarbetare i fokus

Namn: Birgitta Edfast. Titel: Ny HR-chef på HSB Malmö. Uppdrag: Driva personal- och verksamhetsfrågor, utveckla organisationens medarbetare och säkerställa rätt kompetens.

Hur skiljer sig HR-frågor i fastighetsbranschen från andra branscher där du har arbetat tidigare?

– Det skiljer sig egentligen inte så mycket från andra branscher. Det som är intressant i fastighetsbranschen är att man arbetar med både hårda och mjuka variabler. Det finns ett fokus på själva utvecklingen och hållbarheten kring byggnationer. Samtidigt ligger det ett stort fokus på de människor som bor och verkar i områdena.

[ Annons ]

Vilken typ av kompetens behövs för att arbeta med HR i fastighetsbranschen?

– Jag tror att det är bra att ha en bakgrund som personal- eller beteendevetare. Det viktiga är att försöka få in det beteendevetenskapliga perspektivet och människorna. Själv har jag arbetat ganska brett, det brukar jag säga är min styrka. Jag har arbetat både inom privat- och offentlig sektor. Där arbetar man också utifrån lite olika perspektiv.

Hur ska man locka fler att arbeta med HR i fastighetsbranschen?

– Genom att prata om bostads- och hållbarhetsfrågor tror jag att man kan locka en annan typ av målgrupp. Allt fler intresserar sig för den typen av frågor och det är något som berör oss alla. Det finns många möjligheter och fastighetsbranschen berör många av de stora frågorna som miljö, integration, samhälle och ekonomi.

TRE YRKEN SOM JAG SKULLE VILJA TESTA

Läkare
– Jag är intresserad av det mänskliga -perspektivet och det som har med människor att göra.

Psykolog
– För att jag är intresserad av människor och hur de tänker. Att förstå människor är intressant.

Landskapsarkitekt
– Jag har alltid varit intresserad av design, färg, form och miljöer. Så det här yrket hade nog passat mig.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]