Foto: Max restaurang
Publicerat 1 december, 2021

Max tar över McDonalds paradrestaurang

Nästa år etablerar sig hamburgerkedjan Max i McDonalds klassiska paradrestaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm. Ytterligare två restauranger ska också öppnas i innerstaden.

På adressen öppnades 1973 McDonalds första restaurang i Sverige, men i somras sa företaget upp kontraktet eftersom de ansåg att nya investeringar i restaurangen inte skulle bli lönsamma. Det avskräcker dock inte den norrländska burgarkedjan Max, som just nu totalrenoverar inför en planerad öppning hösten 2022. Lokalen på 551 kvadratmeter kommer att sysselsätta nya 60 medarbetare. 

– Såklart inser vi att det finns ett symboliskt värde i att vi tar över en adress där det skrivits burgarhistoria – nu ska vi rusta upp och förvalta den här chansen. Dock är det en slump att lokalen blev ledig i samband med att vi expanderar i Stockholm city, säger Richard Bergfors, koncernchef på Max. 

[ Annons ]

Max grundades 1968 i Gällivare och har sedan starten varit ett helägt familjeföretag. Idag har de sammanlagt 173 restauranger, 141 i Sverige och resterande i bland annat Norge, Danmark och Polen.

– Vi är glada över att få välkomna Max till vår fastighet på Kungsgatan. Max restaurangkoncept kompletterar befintligt utbud väl och bidrar till att stärka Kungsgatan som affärsgata och levande mötesplats mitt i city, kommenterar Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden.

Dessutom öppnar ytterligare två nya restauranger i Stockholms innerstad. En på Odenplan och den andra i branschkollegan Burger Kings gamla lokaler.

– I nuläget finns inget konkret datum satt, men vi vill såklart öppna så snart vi kan. Vad gäller restaurangen vid Odenplan finns inte heller något satt öppningsdatum, men vi siktar på att slå upp portarna till den under 2022, säger Erik Filén, presskontakt på Max.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]