Foto: Jonas Malmström
Publicerat 4 september, 2018

Humlegården rekryterar hållbarhetschef

Mattias Svensson blir ny chef för hållbar utveckling på Humlegården. Han kommer närmast från Coop och rollen som hållbarhetsstrateg.

Mattias Svensson ersätter Rebecka Yrlid, som lämnade tjänsten som hållbarhetschef under våren 2018. Han tillträder sin nya tjänst i slutet av september.

[ Annons ]

– Jag tilltalades av Humlegårdens långsiktighet och att det finns ett tydligt fokus på hållbar lönsamhet. Genom att kombinera ett proaktivt hållbarhetsarbete och strategisk affärsutveckling så skapas goda möjligheter att bidra till detta. Den samlade erfarenheten i organisationen är stor och jag ser fram emot att få bli en del av Humlegården, säger Mattias Svensson.

Humlegårdens lanserade sin första gröna obligation lanserades. Ambitionen är nu att all finansiering ska vara grön inom ett par år.

– Hållbarhet är en viktig värdeskapande aspekt och kraven ökar ständigt, samtidigt som möjligheterna att bidra och skapa engagemang i frågorna är stora. Rollen som Chef hållbar utveckling har utformats med ambitionen att både bredda och fördjupa vårt arbete. Vi är glada över att få välkomna Mattias till Humlegården. Han har en bred kompetens och ett stort engagemang för frågorna, säger Anneli Jansson, Vd Humlegården Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]