Mats Nyström, Jimmy Bengtsson & Charlotta Nilsén. Foto: Veidekke
Publicerat 5 september, 2019

Mats Nyström ny vd för Veidekke

Mats Nyström är ny vd för Veidekke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom samma företag. Nuvarande regionchef inom Veidekke Eiendom, Charlotta Nilsén, tar över rollen som affärsområdeschef efter Mats Nyström.

Mats Nyström har tjänstgjort som affärsområdeschef på Veidekke sedan 2017, dessförinnan återfanns han i Skanskas Sverigeledning.

[ Annons ]

– Marknadspotentialen för Veidekke i Sverige är stor. Mats initiala uppdrag handlar om att förbättra lönsamheten. Med sin gedigna erfarenhet och sina egenskaper som ledare, är Mats rätt person att ta vår svenska verksamhet till nästa nivå, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

– Jag ser fram emot att leda den svenska verksamheten med lönsam tillväxt och stort fokus på ledarskap, kultur och värderingar. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för våra kunder. Nu ska jag och mina kollegor med kraft både realisera och vidareutveckla lagda strategier, säger Mats Nyström.

Charlotta Nilsén tar över rollen som chef för affärsområde Bygg Bostäder, med huvudsakligt uppdrag att specialisera och utveckla Veidekkes bostadsbyggande, men även utföra omfattande kommersiella projekt i södra och västra Sverige.

– Veidekkes breda verksamhet och involverande arbetssätt ger oss unika möjligheter att hantera de mest komplexa uppdragen och kundbehoven. Lyckas vi nyttja vår samlade kraft har vi en enorm konkurrenskraft. Med mina sexton år på entreprenadsidan och åtta år inom bostadsutveckling har jag byggt upp en förståelse och kunskap för helheten inom samhällsbyggnad. Jag ser mycket fram emot att ta affärsområdet vidare tillsammans med mina kollegor, säger Charlotta Nilsén.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]