[ Annons ]

Familjebostäders hyresgäster på Björksundsslingan i Bandhagen deltog tävlingen Matavfallskampen och ökade mängden utsorterat matavfall med 280 procent.
Publicerat 20 februari, 2014

Soptävling ökade miljöengagemang

Familjebostäders hyresgäster på Björksundsslingan i Bandhagen deltog tävlingen Matavfallskampen och ökade mängden utsorterat matavfall med 280 procent.

Sju fastigheter med totalt 473 lägenheter på Björksundsslingan i Bandhagen har deltagit i Matavfallskampen – tävlingen där man lagvis sorterat ut sitt matavfall. Tävlingen är ett pilotförsök för att få fler av Familjebostäders hyresgäster att börja sortera och bidra till en ökad biogasproduktion.

[ Annons ]

– Vi är jätteglada över att tävlingen resulterat i en sådan stor ökning av insamlat matavfall. Nu hoppas vi att de som med tävlingens hjälp har börjat sortera fortsätter i samma anda så att matavfallet kan fortsätta göra nytta som biogas och biogödsel, säger Magdalena Bosson, vd på Familjebostäder.

Under de ca tre månader som tävlingen pågick ökade mängden utsorterat matavfall med 280 procent i jämförelse med hur mycket som samlades in innan tävlingen startade hösten 2013. Sex tömningar gav ca 4,3 ton matavfall vilket blir biogas som räcker till en bilresa tur och retur Bandhagen – Rom. Lag 9 sorterade mest och bäst och vann därmed varsitt SL-kort till hushållet laddat med reskassa.

Stockholms stad har som mål att 50 procent av allt matavfall ska samlas in 2018. Idag kan ca 45 procent av Familjebostäders hyresgäster samla in sitt matavfall. För att bidra till stadens mål siktar Familjebostäder på att 83 procent av hyresgästerna ska erbjudas möjlighet till matavfallsinsamling år 2018.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]