Illustration: Mondo Arkitekter.
Publicerat 30 oktober, 2019

Masmästaren bygger i Falun

Masmästaren köpt en tomt i stadsdelen Britsarvet av HMB Construction, som också får uppdraget att bygga 61 bostäder i tre punkthus.

De tre punkthusen i kvarteret Vitsippan i Britsarvet byggs i åtta, fem och tre våningar, och samtliga lägenheter får balkong. Lägenheterna högst upp i åttavåningshuset får vidsträckt utsikt över Falun.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot samarbetet med Masmästaren och att få komplettera bolagets långsiktiga fastighetsinnehav med nya, fina hyresrätter, säger Tommy Lövenvik, avdelningschef på HMB Construction.

Masmästaren är Dalarnas största privata hyresvärd och äger totalt 1 748 bostadslägenheter och 436 lokaler i fem städer. Nu lägger man alltså till ytterligare 61 bostäder till beståndet.

– Att få vara en aktiv del av Faluns tillväxt känns fantastiskt! Hyresrätten behöver stärkas som boendeform och här kan vi tillsammans med HMB verkligen visa att det är ett attraktivt boende. Att läget sedan är bästa tänkbara i Falun gör inte saken sämre, säger Mats Sonehag, vd i Masmästaren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]