Publicerat 14 december, 2017

Markanvisningen för Lunds östra stadsentré avgjord

En lekfull variation av material och arkitektur var avgörande för kommunen när vinnaren i markanvisningstävlingen för den östra delen av Södra Råbylund utsågs.

Tekniska nämnden har beslutat om att utse bidraget ”Lundaportens trädgårdsstad” till vinnare i markanvisningstävlingen för fastigheten Pilgrimen 2 i Södra Råbylund i Lund. ”Lundaportens trädgårdsstad” är ett samarbete mellan OBOS Sverige och Lunds Kommuns Fastighets (LKF). Det vinnande bidraget har ritats av Gunilla Svensson Arkitektkontor och Liljewall arkitekter. Kommunen beslutade att markanvisa fastigheten till de vinnande aktörerna och parterna ska tillsammans ta fram en ny detaljplan under 2018.

[ Annons ]

OBOS/LKF visade ett bidrag som innehöll 154 bostäder med blandad bebyggelse när det gäller upplåtelseform, hustyper, fasadmaterial och byggnadshöjder.

– Det känns väldigt positivt att LKF gått ihop med OBOS för att tävla om kommunens mark på samma villkor som övriga aktörer. Projektet är oerhört spännande där blandningen mellan upplåtelseformerna bostadsrätt och hyresrätt kommer att bidra till ett välmående och diversifierat bostadsområde. Det känns extra bra när vi går ut med en tävling för kostnad, tid och arkitektur att vi även kan få med miljöaspekten säger Emma Berginger (MP), ordförande i tekniska nämnden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]