Margareta Diedrichs, arkitekt på Sweco, har intresserat sig för kyrkobyggnader under hela sin karriär. Foto: Sweco
Publicerat 14 mars, 2017

Margareta Diedrichs tilldelas Svenska kyrkans kulturpris

Intresset för kyrkor har följt Margareta Diedrichs som en röd tråd genom hennes yrkesverksamma liv som arkitekt. Nu tilldelas hon Svenska kyrkan i Göteborgs kulturpris 2016.

För sina betydelsefulla insatser vad gäller arkitektonisk gestaltning har Margareta Diedrichs, arkitekt på Sweco, fått ta emot Svenska kyrkan i Göteborgs kulturpris 2016.

[ Annons ]

Priset uppmärksammar personer som gjort en stor insats för kulturlivet i kyrkan och som lyfter fram kyrkans roll i staden.

– Jag har alltid varit intresserad av kyrkoarkitektur och redan när jag gick på Chalmers gjorde jag mitt examensarbete om en idémässig kyrka i Lindome söder om Göteborg. Det är något speciellt med en byggnad som redan från början ska kännas tidlös och där perspektivet är så långt. Att få ta emot det här priset gör mig både stolt och hedrad och det är alltid roligt när arkitektur uppskattas i en bredare kontext som detta, säger Margareta Diedrichs.

Genom åren har Margareta gestaltat tre större projekt för Svenska Kyrkan i Göteborg, Örgryte församlingshem, Lundby nya kyrka och Amhults kyrka. Alla är vinster i arkitekttävlingar och har haft stor betydelse för Swecos Göteborgskontor. Amhults kyrka har även fått pris som bästa byggnad i Göteborg 2015 och var en av finalisterna i World Architecture Festival 2016 i Berlin.

 

 

 

 

Amhults kyrka, ritad av Margareta Diedrichs. Foto: Michael Nilsson

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]