[ Annons ]

Foto: Jennifer Glans.
Publicerat 29 november, 2016

Mångfaldsringklocka på MKB:s kontor

En så pass enkel och konkret sak som en ringklocka kan göra stor skillnad för arbetsklimatet på en arbetsplats. Det är i alla fall det kommunala bostadsbolaget MKB:s erfarenhet efter att mångfaldsringklockan har tagit plats på ett av deras kontor i Malmö.

– Idén kom från en av våra medarbetare. Det var flera som tyckte att jargongen hade blivit lite tuff på arbetsplatsen och förslaget med att ha en ringklocka på kontoret dök upp, berättar Karin Svensson, HR-chef på MKB.

[ Annons ]

Att ringa i klockan fungerar som en signal till sina medarbetare om att det pågår diskussioner som alla inte känner sig bekväma i. Syftet är att det på ett enkelt sätt ska gå att säga ifrån och få fler att tänka till.

– I början användes den en hel del, men nu efter att den har suttit uppe ett tag behövs den inte lika ofta, säger Karin Svensson.

Klockan hänger fortfarande kvar och har blivit mer av en symbol på arbetsplatsen som de anställda är stolta över.

– Det viktiga är att man har diskussionen om de här frågorna och att de får ta plats i vardagen. Vi vill vara ett inkluderande och välkomnande företag där alla får vara sig själva under förutsättning att det inte går ut över någon annan, säger Karin Svensson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]