Anna Bellander, kommunikationschef vid John Mattson. Foto: Magnus Fond
Publicerat 9 maj, 2017

”Många väntar på att få en del av kakan”

Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson, är en av deltagarna i Real estate innovation program – en utbildning som Fastighetsägarna och Novare Leadership Academy tagit fram för ledare inom branschen.

Varför sökte du dig till programmet?

[ Annons ]

– Frågorna som omfattas av programmet berör oss på John Mattson väldigt mycket. Vår utmaning, liksom hela fastighetsbranschens, framöver är att hantera digitalisering, ökade kundkrav, delningsekonomi – och ett enormt utbud av tjänster kopplade till dessa ämnen. Det är viktigt att ha förståelse för att vår bransch blir mer och mer konsumentstyrd.

Vilka insikter har du fått så här långt?
– Alla i fastighetsbranschen står inför samma utmaningar. Det finns många små företag och startups som ser businessmöjligheter inom vår bransch och väntar på att få en del av kakan. Om vi kan samarbeta med dem för att göra vårt kunderbjudande mer attraktivt så har vi en stor fördel.

Vad tar du med dig från programmet till din vardag?
– Vi befinner oss sedan tidigare i en förändringsprocess och programmet är ett stort stöd i det arbetet. Vi kommer jobba mer med innovationsfrågor i utvecklingsarbetet för våra fastigheter och för lokalsamhället vi verkar i. Vi vill också nätverka mer med andra i branschen för att inspirera varandra och gemensamt driva utvecklingen framåt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]