[ Annons ]

Carolina Olsson, Malmös första kulturlots. Foto: Malmö stad.
Publicerat 25 augusti, 2021

Malmös rekryterar sin första kulturlots

Carolina Olsson blir Malmös första kulturlots. Tanken är att hon ska vara en länk mellan ett växande kultur- och näringsliv och skapa hållbara lokallösningar för kulturbranschen i staden. 

Carolina Olsson som har en bakgrund inom både community- och fastighetsutveckling och tillträder sin tjänst i september. Kulturlotsen är tänkt att vara en brygga mellan branscherna som ska stötta kulturaktörer och fastighetsägare med att hitta lösningar som ger mervärden till bägge parter och inte minst till stadens övergripande utveckling.

– Med en kulturlots säkrar vi att vi i staden tillsammans arbetar hållbart och skapar de bästa förutsättningarna för en kulturdriven stadsutveckling. Vi har gjort en topprekrytering i form av Carolina Olsson som kommer att kicka igång arbetet med full kraft i höst, säger Pernilla Conde Hellman, kulturdirektör.

[ Annons ]

Carolina Olsson har tidigare arbetat som projektledare och coach på Lead företagsinkubator och dessförinnan som näringslivs- och platsutvecklare på Sankt Kors Fastighets AB i Linköping.

– Malmö stad imponerar ständigt i sin ambition att utvecklas och inspirera. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att underlätta för aktörer inom såväl kultur som näringslivet att hitta sätt att berika och bidra till sin stad. När vi medborgare får vara med och forma nya stadsmiljöer som växer fram kan vad som helst hända. Jag hoppas att jag, med min bakgrund inom såväl communityutveckling som fastighetsutveckling, ska kunna hjälpa till att hitta och utveckla just dessa kopplingar så att vi kan lära oss nytt, växa och blicka framåt tillsammans, säger Carolina Olsson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]