[ Annons ]

Foto: Caroline Franzén
Publicerat 24 januari, 2018

Malmö säljer åkermark till Svedala kommun

Svedala kommun planerar att bygga nya bostäder på marken längs med Malmövägen i orten Bara öster om Malmö. Försäljningsvärdet uppgår till 25 miljoner kronor, efter att tekniska nämnden i Malmö godkänt försäljningen.

Det rör sig om 40 hektar mark, varav 36 hektar är åkermark, som Svedala kommun förvärvar från Malmö stad. Klart är att Svedala kommun planerar att bygga nya bostäder på markytan, men hur många är ännu oklart.

[ Annons ]

– Vi säljer marken för att ge Svedala en möjlighet att utveckla Bara söder om Malmövägen. Malmö stad har själv inte för avsikt att exploatera mark i Svedala och bostäder behövs i alla kommuner, säger Malmö stads fastighetsdirektör, Monica Johansson i ett pressmeddelande.

Marken hamnade i Malmö stads ägo 1970 då stora delar av godset Torup köptes som rekreationsområde för Malmöborna, men har senare sålts av styckvis. 2005 sålde Malmö två fastigheter, vilka la grunden till golfbanan PGA National Sweden.

– Även om Bara ligger utanför Malmös kommungräns är byn ändå en viktig pendlingsort för många som arbetar i Malmö, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]