[ Annons ]

Marseille blev Årets stad 2013 i Europa. Men på delad andra plats kom Malmö tillsammans med Istanbul.
Publicerat 12 november, 2013

Malmö på andra plats i tävlingen om Årets stad

Marseille blev Årets stad 2013 i Europa. Men på delad andra plats kom Malmö tillsammans med Istanbul.

Det är organisationen Academy of Urbanism som varje år delar ut utmärkelsen Årets stad i Europa. I år var Malmö tillsammans med Marseille och Istanbul nominerade finalister i tävlingen. Men priset gick slutgiltingen till Marseille.

[ Annons ]

På galan i London deltog bl a stadsbyggnadsdirektören Christer Larsson som stod för den avslutande presentationen av Malmö och ordföranden i stadsbyggnadsnämnden Carina Svensson, som uttryckte en stor glädje över att Malmö återigen uppmärksammats internationellt för sitt strategiska arbete och påpekade att en viktig framgångsfaktor är det politiska ledarskapet, men påpekade också värdet av våra kompetenta medarbetare i staden.

Utmärkelsen är en sammanvägning av alla de insatser som staden har medverkat till och där även planerade insatser vägs in. Här är det de samlade hållbarhetsinsatserna som bedömts, såväl den ekologiska som  ekonomiska och sociala hållbarheten, som Malmö just nu fokuserar på genom bl a handlingsprogram som Områdesprogrammen och Kommissionen. Förutom ”city of the year – priset, delades också pris ut för bästa store stad, bästa gata, bästa mötesplats.

Nätverket Academy of Urbanism är ett självfinansierat, politiskt oberoende organisation med över fem hundra medlemmar – ledare, politiker, ekonomer, planerare med flera.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]