[ Annons ]

På torsdag invigs Malmös högsta hotell. 16 våningar högt blev Hyllies första hotell, komplett med konferensanläggning och en nordisk Skajbar.
Publicerat 10 mars, 2015

Malmö Arena Hotel – ett nytt utropstecken i staden

På torsdag invigs Malmös högsta hotell. 16 våningar högt blev Hyllies första hotell, komplett med konferensanläggning och en nordisk Skajbar.

Stadsdelen Hyllie i Malmö är platsen utvecklas i snabb takt med både företagsetableringar och privatboende. Med närhet till både flygplatser och tåg fortsätter området växa och kan nu stoltsera med sitt första hotell. Malmö Arena Hotel ägs till 100 % av Percy Nilsson genom Parkfast-koncernen som låtit uppföra hotellet på mindre än 18 månader till en kostnad av 300 miljoner kronor. Hotellet kommer att ingå i Best Western, en av världens största hotellkedjor med över 4000 hotell i 80 länder och det officiella namnet blir Best Western Malmö Arena Hotel.

[ Annons ]

– Vår ambition är att skapa en mötesplats för både hotellgäster och Malmöbor. Det skall vara en varm atmosfär och enkla koncept som tilltalar en bred målgrupp, men alltid med kvalitet i centrum, säger Nina Ulvinen, vd för Malmö Arena Hotel och Hotell Mäster Johan.

Malmö Arenas kök blir ansvarigt för hotellets mat och dryck, som kommer att serveras i dels ”Nilssons Restaurang & Bar” i bottenplan och ”SKAJ-bar” på 16:e våningen med utsikt till både Köpenhamn och Ven.

I ”Nilssons Restaurang & Bar” läggs fokus på nordiska råvaror, smaker och tillagningsmetoder. Här erbjuds rätter som de flesta känner igen, men ändå blir överraskade av. I ”SKAJ-bar” går det bra att beställa sill på burk, Nilssons räktrålare och smårätter som passar till goda drycker.

Hotellet invigs torsdag den 12 mars och öppnar för de första officiella gästerna den 15 mars. Hotellet är redan fullbelagt under den första veckan.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]