Från vänster: Cecilia Hedqvist, vd Gasnätet Stockholm, Sofia Rundström, centrumchef Westfield Mall of Scandinavia, Pehr Granfalk (M), ordförande kommunstyrelsen Solna stad, Mette Kahlin McVeigh, chef för Klimatprogrammet på Tankesmedjan Fores och Renée Josefsson, vd Stockholm Gas. Foto: Niklas Nyman
Publicerat 13 november, 2019

Mall of Scandinavia väljer biogas

Mall of Scandinavia går från gasol till biogas när Gasnätet Stockholm bygger ut gasnätet. Man räknar med miljövinster i form av minskade utsläpp med 300 ton koldioxid per år.

Finansiering av utbyggnaden av gasnätet kommer delvis från investeringsstödet Klimatklivet. För Mall of Scandinavia innebär det att man nu kan använda biogas istället för gasol.

[ Annons ]

– Vi ser det här som en strategisk investering i att ständigt tillvarata de möjligheter som finns med att utveckla Westfield Mall of Scandinavia i en hållbar riktning. Att våra restauranger blir en del i ett cirkulärt kretslopp i vår närmiljö är viktigt, säger Sofia Rundström, centrumchef på Westfield Mall of Scandinavia.

Renée Josefsson, vd Stockholm Gas, är nöjd med att Mall of Scandinavia nu kan dra nytta av utbyggnaden av gasnätet.

– Det här är fantastisk roligt och vi är stolta att Sveriges största köpcenter väljer att gå över till biogas. Vi ser tydligt att biogasen mer och mer blir ett aktivt val för moderna livsstilar och lösningar. Till exempel för matlagning och uppvärmning av utemiljöer både utifrån ett ekologiskt och socialt hållbarhetsperspektiv, säger han i ett uttalande.

Gasnätet Stockholm är cirka 55 mil långt och sträcker sig från Stockholms södra förorter till Solna, Sundbyberg och Västerort. Det är en del i infrastrukturen för utvecklingen av en hållbar stad.

– Vi moderniserar och utvecklar gasnätet kontinuerligt och att Westfield Mall of Scandinavia ser gasen som en lösning för framtiden tycker vi såklart är roligt. Detta är andra gången på relativt kort tid som vi bygger ut gasnätet i Solna och möjliggör en trygg och stabil distribution av biogas, säger Cecilia Hedqvist, på Gasnätet Stockholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]