Foto: Stenvalvet.
Publicerat 20 september, 2019

Magnus Edlund lämnar Stenvalvet

Magnus Edlund lämnar sin tjänst som vd för Stenvalvet efter nästan tio år. Han fortsätter att arbeta till dess att en ny vd är utsedd, men som längst till mars 2020.

Magnus Edlund har tjänstgjort som Stenvalvets vd sedan grundandet av bolaget i april 2010 då bolaget grundades. Han har varit med om att bygga upp en portfölj med samhällsfastigheter om runt 12 miljarder kronor. Han har även bidragit stort till uppbyggnaden av organisation, finansiering, affärs- och projektutveckling.

[ Annons ]

– Fastighets AB Stenvalvet är ett mycket välskött och finansiellt stabilt bolag med goda förutsättningar att möta fortsatt tillväxt i svensk marknad för samhällsfastigheter. Magnus har målmedvetet skapat ett starkt varumärke kring bolaget och byggt en kompetent organisation som löpande levererat en mycket god avkastning till ägarna, säger styrelseordförande Dag Klackenberg.

Enligt Magnus Edlund själv är detta ett beslut som mognat fram under en tid. Han har dock inget nytt uppdrag i dagsläget, utan kommer överväga olika alternativ.

– Stenvalvet har blivit en del av mitt liv under de här åren och jag har trivts oerhört bra under hela resan, så beslutet var inte lätt. Vi har nu en ny och mycket kompetent styrelse, nyckelfunktioner på plats, ett starkt varumärke i marknaden, starka finanser och en väl fungerande organisation som har förmågan att driva verksamheten vidare. I det här skedet känns det därför bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft som från en stabil plattform tar nästa steg i Stenvalvets utveckling, säger han i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]