Bild: Magnolia.
Publicerat 12 december, 2019

Magnolia tecknar hyresavtal med Borlänge kommun

Magnolia Bostad har tecknat fyra 20-åriga hyresavtal med Borlänge kommun för en ny samhällsfastighet som innehåller ett särskilt boende för äldre, förskola, hemtjänst och dagverksamhet.

Fastigheten kommer att samla kommunala verksamheter under samma tak där det finns möjlighet att nyttja gemensamma funktioner såsom som storkök, gym och bastu. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och ha dubbla hissar, samlingssal och för äldreboendet en SPA-avdelning.

[ Annons ]

– Vi är glada över att ha fått förtroendet från Borlänge kommun att bygga lokaler för kommunala kärnverksamheter samt Borlänges första trygghetsboende. Gyllehemmet är ett projekt vi är stolta över. Borlänge och Dalarna är en viktig marknad där vi vill fortsätta att investera, säger Catrin Viksten, chef för samhällsfastigheter på Magnolia Bostad.

Det finns en stor efterfrågan av trygghetsbostäder i kommunen. De boenden som nu uppförs på fastigheten Gyllehemmet 2 kommer att bli de första som byggs i kommunen och vara en del i kommunens äldreomsorgsförsörjning för att erbjuda äldre fler boendeformer.

– Vi arbetar kontinuerligt med att hitta bra lösningar för att kunna erbjuda fler platser inom äldreboenden och förskola. Extra bra är det om det är möjligt att nyttja lokaler och funktioner tillsammans. Att vi gör detta i samarbete med Magnolia Bostad, som är en ledande aktör inom utveckling av vårdfastigheter, är förstås glädjande, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Totalentreprenaden kommer att handlas upp enligt lagen om offentlig upphandling.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]