[ Annons ]

Bild: Magnolia Bostad / Liljewall arkitekter.
Publicerat 15 september, 2021

Magnolia säljer till Mästerbo

Magnolia Bostad säljer 189 hyresbostäder i Lillsidan i centrala Enköping. Köpare är Mästerbo Fastighets och det bedömda fastighetsvärdet vid färdigställande uppgår till cirka 435 miljoner kronor.

Mästerbo Fastighets AB är samägt av Estea och CBRE Global Investors och försäljningen sker som en bolagsaffär och avser fastigheterna Enköping Lillsidan 5:7 och Enköping Lillsidan 5:8. Bygget av projektet har inletts och består av flerbostadshus i två kvarter, varav det ena byggs ovanpå en dagligvarubutik. 

Totalentreprenadavtal är tecknat med Byggpartner och byggnaderna kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Inflyttning är beräknad att ske i etapper under 2023–2024. 

[ Annons ]

Projektet ligger i närhet till Enköping centrum och kommer att genomgå en totalomvandling till en ny attraktiv stadsdel. Genom denna nya stadsdel kommer Enköpings citykärna expandera på ett naturligt och trivsamt sätt.

– Vi är mycket glada över att få vara med och utveckla denna nya stadsdel med moderna och välplanerade bostäder åt Mästerbo Fastighets AB. Deras koncept att äga och förvalta fastigheter med högt ställda krav på långsiktig hållbarhet stämmer mycket väl med Magnolia Bostads värderingar och arbetssätt, säger Björn Bergman, regionchef öst på Magnolia Bostad

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]