[ Annons ]

Foto: Derome
Publicerat 27 september, 2018

Magnolia och Derome i träsamarbete

Magnolia Bostad och träindustribolaget Derome ingår en avsiktsförklaring kring ett samarbete om 600-800 nya bostäder per år. Samarbetet gäller nyproduktion av flerbostadshus i trä.

Samarbetet lägger grunden för utvecklingen av fler samhällen med inslag av radhus, småhus och flerbostadshus.

[ Annons ]

– Det är mycket glädjande att vi nu ytterligare stärker vårt samarbete med Derome. Vi samarbetar redan och har ett gemensamt projekt på gång just nu i Bro, Upplands Bro kommun, där vi tillsammans utvecklar ett nytt samhälle för en social mångfald och för alla faser i livet. Deromes omsorg om att skapa bostadsområden som är socialt och miljömässigt hållbara stämmer väl med våra värderingar, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör Magnolia Bostad.

Syftet är att ta fram kvalitetssäkrade, miljöcertifierade projekt som byggs i modern, industriell volymbyggnadsteknik och ska vara utförda enligt miljöbyggnad Silver eller Svanen. Bostäderna byggs och färdigställs till stor del i fabrik, för att korta byggnationentiden på byggplats.

– Vi vill ta ansvar för framtidens trähusbyggnation och tillsammans med Magnolia Bostad är vi övertygade om att vi kan göra skillnad. Husen vi producerar ligger helt rätt i tiden avseende miljö- och energikrav. I och med detta samarbete kommer vi kunna bygga framtidens bostäder i större omfattning än tidigare. Vi är oerhört glada och ser nu fram emot att komma igång med utvecklingen av nya bostadsområden tillsammans, säger Ted Mellin och Henrik Svahn, båda affärschefer på Derome, i en gemensam kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]