Publicerat 23 maj, 2017

Magnolia köper gammalt bryggeri

Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av Spendrups gamla bryggeri, fastigheterna Gambrinus 2 och Gambrinus 4, i Vårby. Bolaget kommer att driva detaljplan för framförallt bostadsändamål omfattande utveckling av cirka 1 500 bostäder. 

Vårby Bryggor är beläget i Huddinge kommun, 13 kilometer sydväst om Stockholm. Projektet omfattar utvecklingen av cirka 1 500 lägenheter och det tilltänkta bostadsområdet ska erbjuda attraktiva strandnära bostäder med utsikt över Vårbyfjärden samt direkt närhet till Vårby strandbad och rekreationsområden.

[ Annons ]

Magnolia Bostads ambition är att utveckla en helt ny attraktiv och sjönära stadsdel. Visionen är ett område med varierad gestaltning av strandnära bostäder i blandad upplåtelseform, vårdboenden och eventuellt hotell. Området ska utvecklas till en hållbar och levande stadsdel med grönområden och sociala mötesplatser. Med det sjönära läget finns potential att förbättra kommunikationen till området ytterligare genom exempelvis nya färjeförbindelser till Stockholm.

– Huddinge kommun ser mycket positivt på att tomten köps av en bostadsutvecklare. Detta är ett fantastiskt läge för bostäder med närheten till Mälaren samtidigt som du har shopping i Kungens kurva ett stenkast därifrån och de arbetsplatser som växer fram i Flemingsberg på kort avstånd, säger Malin Danielsson (L) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Säljare är Spendrups och förvärvet omfattar cirka 74 000 kvadratmeter mark. Köpeskillingen fastställs utifrån byggrättens storlek i detaljplanen. Juridisk rådgivare till Magnolia Bostad var Wigge & Partners och DLA Piper Sweden AB har agerat legal rådgivare till säljaren Spendrups. Affären förmedlades av Cushman & Wakefield.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]