Publicerat 10 november, 2020

Magnolia Bostad ser det inte som en omöjlighet att expandera utomlands – finanschef

Om fem år tror finanschefen Fredik Westin att Magnolia Bostad både säljer och förvaltar bostäder och är lika bra på att utveckla bostäder som att förvalta dem. Att expandera utomlands till grannländer ses inte heller som en omöjlighet. Det förmedlar bostadsutvecklaren vid en presentation hos Stora Aktiedagen som anordnas av Aktiespararna på tisdagen.

Gällande bolagets välmående menar finanschefen att Magnolia mår väldigt bra affärsmässigt och att bolaget befinner sig i många spännande affärsavtal.

Likt andra företag är bolaget påverkat av covid-19 men i övrigt så skulle inte Westin säga att det påverkar så mycket då det ganska lätt går att slutföra förhandlingar elektroniskt när man redan har etablerat partnerskap med partners.

Angående omställningen mot ägande av fastigheter kommer det inte innebära att alla projekt blir ägda, utan bolaget vill ha en del i att båda kunna försälja fastigheter för att få högre avkastning och likviditet men samtidigt även kunna äga egenutvecklade fastigheter.

Vidare ser Westin framför sig att Magnolia ska stå starkt inom båda verksamhetsbenen.

Vid en fråga om investeringkriterium så ska det, förutom att kunna räknas hem på en hyresrättskalkyl eller vara inom ett speciellt område, finnas en bostadsbrist i området och gällande äldreboende ska det finnas ett behov för det tillsammans med en operatör.

Aktien handlas idag upp 0,6 procent på en annars svagt sjunkande börs.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]