Publicerat 30 juni, 2020

Magnolia Bostad säljer 380 bostäder i Sundbyberg tll Heimstaden

Bostadsutvecklaren Magnolia Bostad säljer ett projekt till Heimstaden Bostad i Ursvik i Sundbybergs kommun. Försäljningen omfattar 380 bostäder, förskola för 75 barn, åtta lokaler och 168 garageplatser. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till en miljard kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen sker som en bolagsaffär och gäller fastigheterna Brygghuset 1, 2 och 3, totalt omfattande 32 970 bruttoarea. Projektet har lagakraftvunnen detaljplan och är förvärvat under kvartalet. Vinstavräkning sker under andra kvartalet 2020. Området ligger i Västra Ursvik invid Ursviks allé och kommer att angränsa till framtida Ursviks Torg samt ligga bredvid tvärbanan som planeras att färdigställas våren 2022.

Detta är Magnolia Bostads första projekt i Sundbyberg. Totalentreprenadavtal är tecknat med Mecon Bygg och byggstart planeras till slutet av 2020 med planerad inflyttning under första halvåret 2024. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning. Projektledningsavtalet faktureras och intäktsredovisas löpande.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]