Foto: Shutterstock.
Publicerat 27 juni, 2017

Magnolia Bostad säljer i centrala Uppsala

Magnolia Bostad säljer södra kvarteret av etapp 2 i projektet Senapsfabriken beläget i centrala Uppsala. Försäljningen omfattar ett bostadskvarter om cirka 325 hyresrätter samt ett parkeringshus med 165 parkeringsplatser.

Köpare är Heimstaden Bostad och försäljningen sker som en bolagsaffär. Affären är Magnolia Bostads första med Heimstaden Bostad. Totalt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 800 miljoner kronor.

[ Annons ]

Projektet Senapsfabriken består av totalt 1 800 bostäder fördelat på tre etapper, varav etapp1 omfattande 455 bostäder såldes till SEB Domestica III i maj 2016.

NCC är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet ända fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilken är beräknad till andra kvartalet 2021.

Projektet är centralt beläget i Uppsalas södra del, i stadsdelen Kungsängen, och utvecklas på området för den gamla Slottsfabriken. Kungsängen är en stadsdel som nu genomgår en förvandling från industriområde till attraktivt bostadsområde. Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på? hållbarhet och energieffektivitet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]