[ Annons ]

Foto: Semrén + Månsson.
Publicerat 12 mars, 2021

Magnolia Bostad och KF Fastigheter bildar bolag

Magnolia Bostad bildar ett joint venture tillsammans med KF Fastigheter. Syftet är att utveckla 950 boenden i det nya området Bro Mälarstrand. 

Magnolia Bostad köper in sig med 50 procent i en koncern som idag ägs av KF Fastigheter och som innehåller fastigheterna. Byggrätterna är välbelägna i Bro Mälarstrand och många bostäder får sjöutsikt över Mälaren. 

– Vi är mycket nöjda över att få med Magnolia Bostad som partner i att utveckla Bro Mälarstrand till ett hållbart, attraktivt samt sjö- och naturnära bostadsområde vid Mälaren. Vi vet av erfarenhet att Magnolia Bostad är skickliga på att driva denna typ av utvecklingsprojekt med sin professionella organisation och sin affärsmässighet i alla led, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

[ Annons ]

Området kommer också att innehålla en småbåtshamn, en strandpromenad med solbryggor och en badstrand.

– Det är mycket roligt att med KF Fastigheter nu påbörja utveckling av detta område som blir vår tredje etapp i Bro. Vi kommer här att uppföra hyresrätter, bostadsrätter, småhus och samhällsfastigheter. Totalt utvecklar vi nu cirka 2 500 boenden i Bro. Som samhällsutvecklare strävar vi efter att utveckla hållbara boenden som ger förutsättningar för trygghet, integration och hälsa, säger Johan Tengelin, vd på Magnolia Bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]