Stinsen 2 omfattar knappt 54 200 kvadratmeter och ligger i Södra Häggvik. Foto: Wiki commons
Publicerat 1 december, 2016

Magnolia Bostad och Alecta förvärvar Stinsen i Häggvik

Pensionsbolaget Alecta och Magnolia Bostad bildar tillsammans ett gemensamt bolag och förvärvar av CBRE Global Investors fastigheten Stinsen 2 i Sollentuna. På fastigheten planeras 2 000 bostäder.

Stinsen 2 omfattar knappt 54 200 kvadratmeter och ligger i Södra Häggvik, i närheten av Magnolia Bostads projekt Lumen och Traversen 18. På fastigheten finns redan Stinsen köpcentrum med cirka 41 600 kvadratmeter uthyrbar area handel och kontor.

[ Annons ]

CBRE, vilket är den tidigare ägaren, har påbörjat ett programarbete för en detaljplan för bostäder i kombination med kommersiella ytor för att integrera Stinsen i den nya stadsmiljön som växer fram. Magnolia Bostad kommer tillsammans med Alecta att fortsätta driva denna planprocess där samtliga bostäder kommer utvecklas av Magnolia Bostad. Cirka en tredjedel kommer att säljas till Alecta som hyresrätter vilka de själva kommer att äga och förvalta. Ytterligare en tredjedel avses säljas till Slättö i enlighet med det ramavtal som Fastighetstidningen tidigare har skrivit om, och tecknades mellan Magnolia Bostad och Slättö den 25 november 2016. Resterande bostäder planeras att utvecklas som bostadsrätter av Magnolia Bostad.

Stinsen har idag cirka 70 hyresgäster, med en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka 2,5 år. Hyresintäkterna uppgår till cirka 70 miljoner kronor och uthyrningsgraden är cirka 80 procent. De största hyresgästerna är City Gross, Intersport, Friskis & Svettis och Stadium.

Wigge & Partners har varit legal rådgivare åt Magnolia Bostad. Förvärvet är inte villkorat och finansieras av parterna med egna medel. Planerat tillträde är i december 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]