Publicerat 15 december, 2020

M2 Asset Management lägger fram budpliktsbud på Corem med negativ premie

Fastighetsbolaget Corem har fått ett offentligt budplikt från Rutger Arnhult-ägda M2 Asset Management till ett pris om 18,6 kronor per A- respektive B-aktie samt 322 kronor per preferensaktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det motsvarar en negativ premie om cirka 4,4, 3,9 respektive 1,2 procent för A-, B- och preferensaktier. Detta jämfört med gårdagens stängningspris.

Budet kommer efter att M2 ökade ägandet i slutet av november, något som utlöste budplikt. Bakom M2 står Rutger Arnhult som är största ägare i Corem. I samband med att budplikten utlöstes uppgav han att bedömningen är att Corem utvecklas bäst i egen regi som ett noterat bolag på Stockholmsbörsen, vilket är förklaringen till det snåla budpliktsbudet.

Acceptperioden löper mellan den 27 januari till den 24 februari 2021. Styrelsen i Corem har gett de oberoende ledamöterna i uppdrag att formera en oberoende budkommitté för att utvärdera erbjudandet.

Di har tidigare skrivit om att en budplikt kan bli dyrt för M2 då det kan kosta cirka 3,7 miljarder kronor ifall samtliga institutioner tar chansen att komma ur sina innehav.

https://mb.cision.com/Main/16107/3254792/1348545.pdf

https://news.cision.com/se/m2-asset-management-ab/r/m2-asset-management-offentliggor-kontant-budpliktsbud-till-aktieagarna-i-corem-property-group,c3254792

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]