Dome of visions, KTH
Publicerat 19 april, 2016

Lyssna och lär om medborgardriven stadsutveckling

Hör filmregissören Måns Herngren och Fastighetsägarnas VD Billy McCormac diskutera medborgardriven stadsutveckling i nystartade Stadspodden. Ett ämne som också står i fokus i nästa nummer av Fastighetstidningen.

Idag startar en helt ny podcast som spelas in i i Dome of Visions på KTH i Stockholm. Det är NCC och kommunikationsföretaget A Beautiful Soup som tillsammans står bakom Stadspodden som fokuserar på hållbarhet och stadsutveckling. Programledare är Per Ankersjö, tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad.

[ Annons ]

–  I Dome of Visions har vi skapat en arena för samtal kring en hållbar framtid under ett rad olika teman. Just nu pågår många intressanta seminarier och utställningar på temat Empowered by the city. Podcasten blir ett välkommet och spännande tillskott till dessa aktiviteter, säger Christina Lindbäck, NCC:s hållbarhetschef.

Temat för första avsnittet är medborgardriven stadsutveckling och gäster är filmregissören Måns Herngren, Fastighetsägarna Stockholms VD Billy McCormac, KTH-forskaren Meike Schalk och tidigare språkröret för Grön Ungdom och stockholmspolitikern Lorentz Tovatt (MP).

Det har varit ett stort intresse från flera håll för det projekt Måns Herngren och Billy McCormac genomförde förra sommaren. Pop up-parken Pallis på Södermalm var ett väldigt konkret sätt att diskutera medborgardriven stadsutveckling. Om detta handlar ett längre reportage i nästa nummer av Fastighetstidningen som är ute den 25 april.

Här laddar du ned Stadspodden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]