[ Annons ]

Publicerat 24 mars, 2017

Lunds kommun utlyser namntävling

Två nya områden håller just nu på att utvecklas i sydvästra Lund. Men vad de ska heta är ännu inte bestämt. Därför utlyser kommunen en namntävling som kommer att pågå fram till påsk.

De två nya stadsdelarna som växer fram går under arbetsnamnen Öresundsvägen och Lund Sydväst. Men snart ska de få nya namn, efter förslag från allmänheten.

[ Annons ]

– Lundaborna är mycket engagerade och vi tror att de kan bidra med många bra namnförslag till de nya områdena i deras stad, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Vanligtvis används en referensgrupp för namnärenden när man tar fram förslag på vad nya områden ska döpas till. Men denna gång ska Lundaborna också få vara med och tycka.

När tävlingen är avslutad vid påsk kommer namnen att sammanställas av en namngrupp på stadsbyggnadskontoret. Därefter ska ett urval av namnen presenteras för byggnadsnämnden innan beslutet fattas.

– Vi har aldrig frågat så här brett tidigare. Det ska bli spännande att se vilka namnförslag som lundaborna bjuder på. Alla namn som följer god ortnamnssed kommer vi spara i vår namnbank och även de förslag som inte känns aktuella nu kan användas längre fram, säger Jonas Andreasson, stadsingenjör på stadsbyggnadskontoret och den som leder arbetet med namnsättning.

Har du en namnidé på något av områdena? Då kan du registrera ditt förslag med en motivering här.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]