[ Annons ]

Foto: Sofia Andersson, M&F Foto.
Publicerat 12 maj, 2017

Lundbergs tilldelas energipris

Fastighets AB L E Lundberg har tilldelats Årets Energipris som delades ut av Eon på Norrköpings näringslivsgala.

– Vi är oerhört stolta över att vårt målmedvetna energiarbete uppmärksammas på detta sätt, säger Roger Ekström, vice vd i Fastighets AB L E Lundberg. Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer och där är energifrågan av yttersta vikt.

[ Annons ]

Priset tilldelas Lundbergs för att bolaget enligt juryns motivering ”har tagit en ledande position och uppnått en kraftigt minskad energianvändning”.

Fastigheters energianvändning står för nästan 40 procent av energianvändningen i Sverige. För att minska det miljömässiga fotavtrycket krävs ett metodiskt arbete, med små förbättringar hela tiden, skriver Lundbergs i ett pressmeddelande.

– Det är ett arbete som aldrig blir färdigt, utan sker varje dag och av alla inom företaget, från fastighetsskötarna till styrelserummet, säger Jimmy Ekström, miljö- och energiansvarig på Lundbergs. Det unika hos oss är inte en enskild åtgärd utan helhetsgreppet. Vi vågar dessutom prova ny teknik och nya innovationer för att sänka vår förbrukning.

Fakta: Juryns motivering
”Lundbergs har, genom ett metodiskt arbetssätt och viljestarkt ledarskap, tagit en ledande position och uppnått en kraftigt minskad energianvändning. Lundbergs har genom att ta ett helhetsgrepp i energifrågan, inom hela företaget hittat vägen till förändring.”

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]