Fotograf: Kim Hellström.
Publicerat 19 maj, 2017

Lundbergs investerar i Linden köpcentrum

Linden köpcentrum har varit Norrköpings modegalleria sedan 1977. Nu är det dags för en omfattande renovering och modernisering. Fastighets AB L E Lundberg investerar totalt 100 miljoner kronor i projektet.

Visionen är att Linden köpcentrum ska bli Östergötlands främsta modegallera.

[ Annons ]

– Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer. Vi tror på Norrköping och vill fortsatt vara delaktiga i stadens utveckling. Dagens kunder söker sig till city för upplevelse, umgänge och trivsel. Därför är det viktigt för oss att förstärka vårt serviceerbjudande och erbjuda Norrköpingsbon en attraktiv mötesplats i Linden, säger Christian Claesson, regionchef öst och affärsområdeschef handel på Lundbergs.

Gallerian ska få en uppgradering och marknadsanpassning för att möjliggöra en utökad butiksmix och en attraktivare kundupplevelse. De planerade åtgärderna skapar effektiva butiksytor, mötesplatser med loungedelar samt en satsning på barnfamiljer med en lekyta samt nya och lättillgängliga toaletter med amningsrum.

– Vi ser positivt på utvecklingen av Norrköpings citykärna där efterfrågan för bostäder, kontor och handelsytor ökar. Med den positiva trenden känns den här satsningen på en galleria i citykärnan helt rätt. Vi har sett det tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö, men utvecklingen av regionstädernas cityhandel har inte varit lika offensiv, säger Christian Claesson och fortsätter:

– Efterfrågan på butiksytor i Norrköping city är stor från nya spännande koncept, säger Alexander Gil, kommersiell uthyrare hos Lundbergs. Den här uppgraderingen ger oss möjlighet att hitta rätt butiksmix och att krydda stadskärnan med nya aktörer.

Arbetet är indelat i två etapper där första delen kommer att stå klar till julhandeln 2017 och andra etappen under 2018.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]