[ Annons ]

Styrelsen för kommunala Lulebo AB har beslutat att vd:n Anders Sandberg får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Publicerat 26 februari, 2014

Lulebo sparkar sin vd

Styrelsen för kommunala Lulebo AB har beslutat att vd:n Anders Sandberg får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

På onsdagen gick styrelsen för Lulebo AB ut med beslutet att bolagets vd Anders Sandberg måste lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Som orsak anges skilda uppfattningar om bolagets framtida utveckling, och att rollfördelningen mellan styrelse och vd inte fungerat på ett bra sätt.

[ Annons ]

– För att vara tydlig. Anders Sandberg har inte brutit mot några regler eller misskött sitt jobb på något sätt. Han har gjort ett bra jobb som chef för Lulebo under lång tid. Lulebo är ett välskött företag med stabil ekonomi och duktiga medarbetare, säger Emma Engelmark, styrelseordförande i Lulebo AB och fortsätter,
– Styrelsen har ägarnas uppdrag och mandat att styra bolaget samt att utse verkställande direktör. När man inte är överens får vd ta konsekvenserna.

Anders Sandberg kommenterar själv sin avgång;
– Jag konstaterar att vi har olika uppfattningar och med det som utgångsläge är beslutet det bästa för bolagets utveckling. Det är villkoren för verkställande direktören.

Processen med att hitta en ny, permanent vd inleds omgående. Gunnar Eikeland, koncernchef i Luleå Kommunföretag går så länge in som tillförordnad vd i Lulebo AB.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]