[ Annons ]

Bild: Wästbygg
Publicerat 17 september, 2018

Logistic contractor bygger centrallager åt Lyko

Logistic contractor utvecklar och bygger ett nytt centrallager åt hårvårdsföretaget Lyko. Det rör sig om en logistikfastighet på 13 000 kvadratmeter i Vansbro.

Bygget anpassas så att man stegvis kommer kunna bygga ut vidare i takt med ökade volymer. Bredvid lagret ska även en Lykobutik på runt 500 kvadratmeter byggas.

[ Annons ]

– Det märks att fler och fler e-handlare vågar satsa på nyproduktion, vilket är roligt. Vi ser fram emot att samarbetet med Lyko och kommer förse dem med ett toppmodernt lager med bra läge i direkt anslutning till E16 som sträcker sig tvärs över Sverige mellan Gävle och Oslo, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic contractor.

Lyko började som en frisörsalong men har utvecklats till en e-handeltjänst med 500 anställda.

– Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme. För oss finns det ett stort värde i att lagret byggs just i Vansbro då vi redan har duktiga medarbetare på plats och vi kan på så sätt bibehålla viktig kunskap kring våra produkter och processer, säger Joanna Hummel, vd för Lyko.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]