Publicerat 5 mars, 2021

Logistea i omvänt förvärv med Athanese Tech, förblir noterat på First North

Fastighetsbolaget Logistea ingår ett omvänt förvärv. Bolaget slår sig ihop med Athanase Tech och fortsätter därefter att vara noterat på First North som ett bolag fokuserat mot techsektorn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Logistea erlägger köpeskillingen i samband med tillträde till Athanese Tech, vilket beräknas ske under andra kvartalet. Betalning sker genom en nyemission på 385,3 miljoner nya aktier i Logistea till teckningskursen 6 kronor per nyemitterad aktie. Det gör att den totala köpeskillingen landar på 2,3 miljarder kronor.

Det som är kvarvarande Logistea vid förvärvet av Athanese Tech värderas till 18 miljoner kronor.

Det betyder att efter genomförandet av transaktionen kommer säljarna att sitta på 99,2 procent av Logistea. Säljarna i Athanese Tech är Athanase Industrial Partner Ltd, Athanase Industrial Partners Fund II, Swedbank Robur Fonder AB och Athanase Industrial Partners II Kommanditbolag.

Affären innebär också att styrelsen i Logistea återkallar förslagen om avnotering av Logisteas aktier samt frivillig likvidation av bolaget.

Logisteas transaktion med Athanese Tech kommer med ett antal villkor, däribland att en extra bolagsstämma i Logistea beslutar om den riktade nyemissionen till säljarna.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]