Publicerat 22 november, 2016

Ljus lockar till kreativa möten

Ljuset kan vare ett viktigt verktyg i socialt hållbar stadsutveckling. Det har man tagit fasta på i ”Ljuslabb för barn” som har sin bas hos Familjebostäder på Rymdtorget i Bergsjön.

Projektet ”Ljuslabb för barn” är tänkt att fungera som en mötesplats för lek och lärande i ljusfenomen. Det är ett konstnärligt samarbete mellan Göteborgsoperan, Riksutställningar och White med bas hos Familjebostäder på Rymdtorget i Bergsjön.

[ Annons ]

Här ska över tusen barn från östra Göteborg tillsammans åker på en upptäcktsresa i sökandet efter ljuset.

Under fem veckor i höst pågår ”Ljuslabb för barn” som vänder sig till skolbarn i lågstadiet. Över tusen barn från östra Göteborg deltar i projektet där de tillsammans åker på en upptäcktsresa i sökandet efter ljuset.

I sagoform ska barnen interaktivt delta i utforskandet av fenomenet ljus. Tanken med projektet är att väcka nyfikenhet för lärande och att utforska fantasi. Men det handlar också om skapa möten och att göra nya upptäckter tillsammans.

Inspirerade av ljuslabbet får sedan barnen skapa varsin lampa iKonstepidemins verkstad. Den 14 december invigs lamporna i en installation som blir lucka 14 i Göteborgs, ”Julstadens” nya julkalender för i år.

– I mina tidigare studier av ljud, ljus och färg som medel för lärande, blev jag särskilt fascinerad av ljus. Upplevelsen av ljus framkallar sinnesstämningar som lockar fram fantasin och kreativiteten. I Ljuset möts konst, design och vetenskap i ett och samma fenomen, säger Christina Vildinge, designer på White.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]