[ Annons ]

Liseberg har köpt en fastighet känd som Saabs växellådsfabrik i Göteborg av Platzer. Köpesumman blev 250 miljoner kronor.
Publicerat 5 juni, 2013

Liseberg köper nedlagd Saabfabrik i Göteborg

Liseberg har köpt en fastighet känd som Saabs växellådsfabrik i Göteborg av Platzer. Köpesumman blev 250 miljoner kronor.

Liseberg köper  fastigheten Skår 40:17 i Göteborg – mer känd som Saabs växellådsfabrik – av Platzer. Den gamla fabriksbyggnaden omfattar cirka 50 000 kvadratmeter, och köpesumman uppgick till 250 miljoner kronor.

[ Annons ]

Nu är affären beslutad i respektive bolags styrelser och köpeavtalet är undertecknat av båda parter, endast ett slutgiltigt godkännande beslut i kommunfullmäktige återstår.

– Vi har arbetat intensivt med olika idéer för områdets utveckling och gjort bedömningen att en försäljning till Liseberg är det bästa alternativet för oss. Vi är mycket glada att vi tillsammans har lyckats hitta en lösning som passar båda parter och ser fram emot att fastigheten kommer att utvecklas till något positivt för alla framtida Lisebergsbesökare, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Vi köper Skår 40:17 för att vi vill säkerställa en markreserv för den långsiktiga utvecklingen av verksamheten. Vi är mycket glada över att kunna ta ett första steg mot framtidens Liseberg, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg AB.

Fastigheten, vars största hyresgäster idag är Liseberg och Weigl, tillträds av Liseberg den 31 oktober 2013. Vad Liseberg kommer att använda den nya ytan till återstår ännu att se.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]