Publicerat 19 januari, 2017

Linnéuniversitetet får masterprogram i byggteknik

Målet med den tvååriga masterutbildningen är att ge eleverna kunskaper inom konstruktionsteknik och samtidigt bredda forskningen inom byggteknik. Programmet har fått 2,4 miljoner i bidrag från KK-stiftelsen.

Miljö, hållbar utveckling och livscykler för de material som används är exempel på forskning inom området byggteknik på Linnéuniversitetet. Nu ska ett tvåårigt masterprogram med fokus på konstruktionsteknik startas. Målet är att utbilda kvalificerade ingenjörer inom byggteknik med djupa kunskaper om de vanligaste konstruktionsmaterialen trä, stål och betong. Samtidigt ska studenterna få insyn i hur material- och systemlösningar påverkar produktion, ekonomi, miljö och klimat.

[ Annons ]

– Denna kunskap är något som branschen i regionen efterfrågar, men även i landet i stort är det unikt med en utbildning som ger studenter kunskap inom både konstruktionsteknik och livscykelaspekter. Om den kompetensen efterfrågas i branschen tror vi även att studenter kommer att attraheras och söka till programmet, säger Åsa Bolmsvik, lektor i byggteknik och projektledare, i en kommentar.

Projektet drar igång den 1 april 2017 med målet att masterutbildningen ska vara igång till hösten 2019. Programmet ges på engelska, vilket skapar möjligheter för ingenjörerna på den internationella arbetsmarknaden.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]