Kristina Åkerlund. Foto: Link arkitektur.
Publicerat 15 november, 2018

Link rekryterar Kristina Åkerlund

Link arkitekturs Malmökontor satsar på en egen avdelning för vård och hälsofrämjande miljöer med nyrekryterade Kristina Åkerlund i spetsen.

– Kristina Åkerlund kommer att förstärka vårt redan kompetenta Malmökontor. Nu ser vi fram emot att kunna bidra ännu mer till den spännande utvecklingen som sker i regionen, säger Anna Espling Rolf, ansvarig för vårdarkitektur på Link arkitektur.

[ Annons ]

Kristina Åkerlund kommer närmast från White arkitekter där hon har arbetat med Nya Sjukhuset i Malmö och utformningen av lokaler för tung vård. Hon har erfarenhet från såväl utvecklingsplaner som genomförande av olika typer av vårdprojekt, bland annat utvecklingsplaner för Gävleborg och projektering av Framtidens universitetssjukhus i Linköping. Den 19:e november tillträder Kristina Åkerlund tjänsten som arkitekt och gruppchef i Malmö.

– Det blir en ny roll för mig och jag ser fram emot att bli en del av Links skickliga team. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med mina nya kollegor få fortsätta utveckla och gestalta framtidens läkande miljöer, säger Kristina Åkerlund.

Ett av hennes första uppdrag blir att arbeta med den 46 000 kvm stora sjukhusbyggnaden vid Helsingborgs lasarett. Link arkitektur har sedan tidigare en lång rad prestigefyllda vårdprojekt i sin portfolio, bland annat Södersjukhuset i Stockholm, Ålborg Universitetssjukhus och Skandionkliniken i Uppsala.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]