Foto: Link Arkitektur
Publicerat 27 juni, 2019

Link Arkitektur rekryterar gruppchef

Ylva Åborg är ny gruppchef och biträdande avdelningschef på Link Arkitektur. Hon kommer närmast från rollen som partner och kontorschef på Alessandro Ripellino Arkitekter.

Ylva Åborg har kompetens inom hållbar stadsbyggnad och bostadsutveckling och har bland annat ansvarat för projektet Neptun i Västerås, som innehåller hyresrätter i ett av Sveriges första plusenergihus.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Ylva! Hennes ledarkompetens och breda erfarenhet av både inredning, arkitektur, planarbete och fastighetsutveckling kommer att göra sig alldeles utmärkt i hennes nya roll som gruppchef och min högra hand, säger Linda Santesson, avdelningschef i Stockholm.

På Link Arkitektur ansvarar Ylva för ett tjugotal arkitekter och ingenjörer med inriktning på kontor, handel och fastighetsutveckling. Hon blir även biträdande avdelningschef.

– I projektarbete, både tidiga skeden och genomförande, drivs jag av att hitta synergier mellan projektets olika intressenter. Arkitektur skapas genom samarbete. I min nya roll är jag glad över att vara en del av ett stort kontor med kollegor i både Norge, Sverige och Danmark. Här finns kunskap inom hållbart byggande som inspirerar mig, säger Ylva.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]