Link Arkitektur rekryterar gruppchef

Ylva Åborg är ny gruppchef och biträdande avdelningschef på Link Arkitektur. Hon kommer närmast från rollen som partner och kontorschef på Alessandro Ripellino Arkitekter.

Annons:

Annons:

Annons:


Ylva Åborg har kompetens inom hållbar stadsbyggnad och bostadsutveckling och har bland annat ansvarat för projektet Neptun i Västerås, som innehåller hyresrätter i ett av Sveriges första plusenergihus.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Ylva! Hennes ledarkompetens och breda erfarenhet av både inredning, arkitektur, planarbete och fastighetsutveckling kommer att göra sig alldeles utmärkt i hennes nya roll som gruppchef och min högra hand, säger Linda Santesson, avdelningschef i Stockholm.

På Link Arkitektur ansvarar Ylva för ett tjugotal arkitekter och ingenjörer med inriktning på kontor, handel och fastighetsutveckling. Hon blir även biträdande avdelningschef.

– I projektarbete, både tidiga skeden och genomförande, drivs jag av att hitta synergier mellan projektets olika intressenter. Arkitektur skapas genom samarbete. I min nya roll är jag glad över att vara en del av ett stort kontor med kollegor i både Norge, Sverige och Danmark. Här finns kunskap inom hållbart byggande som inspirerar mig, säger Ylva.

 

Annons: