Stefan Lindbäck och Magnus Edin.F Foto: Lindbäcks
Publicerat 21 oktober, 2019

Lindbäcks vd-rekryterar dubbelt

Lindbäcks förstärker sin ledning med två nya vd-utnämningar. Stefan Lindbäck tar över rollen som vd för Lindbäcks Group, medan Magnus Edin blir vd för Lindbäcks Bygg.

Magnus Edan kommer närmast från rollen som vd på Sunpine, en tjänst han hade i nära sju år. Han tillträder sin nya tjänst den 15 januari.

[ Annons ]

– Jag är glad, hedrad och ödmjuk inför uppdraget och ser fram emot att få bli en del av teamet som ska fortsätta utveckla Lindbäcks Bygg. Det känns inspirerande att ett så anrikt företag är redo att satsa offensivt och kontinuerligt utveckla sitt erbjudande, säger han i ett uttalande.

Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group, är glad över att kunna hälsa Magnus Edin välkommen till Lindbäcks.

– Magnus har god erfarenhet och kunskap av att leda ett företag i tillväxt. Hans bakgrund som företagsledare i ett bolag som utvecklar och förvaltar förnybar energi och där hållbarhet är en hög prioritering känns också rätt, säger han.

Magnus Edin ersätter därmed Stefan Lindäck, som nu alltså tar steget upp till  vd-posten för hela Lindbäcks Group. Han kan nu lägga fullt fokus på affärsutveckling, företagskultur och ledarskap, menar han.

– Jag kommer att ansvara för detta tillsammans med Linda Rosén som får fortsatt förtroende som koncernstrateg samt ägarna Anna Bergsten, Digitaliseringschef och Annica Lindbäck, Hållbarhetsansvarig som nu också är aktiva i företaget tillsammans med mig och Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter. Parallellt förstärker vi också vårt fokus på operativ lönsamhet med tillsättningen av Magnus Edin som VD för Lindbäcks Bygg. Tillsammans skapar vi en stark ledningsfunktion, säger han.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]