[ Annons ]

Lindbäcks har sex avtal i Kiruna och Repisvaara. Fastighetsbolaget ska bygga totalt 400 lägenheter i Malmfälten.
Publicerat 2 mars, 2018

Lindbäcks bygger 101 lägenheter i Malmfälten

Lindbäcks utökar sitt projekt i Malmfälten med kontrakt på ytterligare 101 lägenheter. Det innebär fastighetsbolaget totalt bygger 400 bostäder i området.

De nya avtalen är skrivna med LKAB och det kommunala bostadsbolaget TOP bostäder. Det finns sedan innan två avtal partnerna emellan och bygget av de totalt 261 lägenheter ska påbörjas innan hösten, med inflyttning i slutet av 2018 och början av 2019.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att vi får utökat förtroende av LKAB och TOP bostäder. Det känns bra att vi får bygga bostäder på vår hemmamarknad här uppe i norr och jag är glad över att vi nu är etablerade som bostadsaktör i Malmfälten, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef norr på Lindbäcks.

Linbäcks planerar även att inleda arbetet med två projekt i KIruna, beställda av Riksbyggen och Kirunabostäder under försommaren.

– Uppdragen i Repisvaara har samtliga avropats genom det ramavtal som Lindbäcks har med LKAB för bostadsproduktion i Malmfälten. Vi ser en stor efterfrågan i Malmfälten de kommande åren i och med stadsomvandlingen och det känns bra att vi får vara med och skapa bra boende med hus som genomgående kommer att byggas hållbart med trästomme och träfasader, säger Mikael Thorgren.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]