Publicerat 14 september, 2020

Lindab i preliminär överenskommelse om att avyttra IMP Klima

Lindab har ingått en preliminär överenskommelse om att sälja IMP Klima Group till nederländska Orange Climate. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.

IMP Klima Group ingår i Lindabs affärsområde Business Area Ventilation Systems. Företaget sysselsätter 226 personer, varav 212 i Slovenien och resterande 14 i Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina. Fjolårets omsättning uppgick till 269 miljoner kronor.

Genom affären säkerställs den fortsatta driften av IMP Klima som varit en förlustverksamhet inom Lindab i flera år. I juni kommunicerade Lindab att man skulle stänga ned IMP Klima på grund av den svaga utvecklingen.

"Vi är mycket nöjda med att vara nära att säkerställa fortsatt drift av IMP Klima Group. Både Lindab och Orange Climate BV har prioriterat en snabb process med målet att säkra beställningar från kunder och arbetstillfällen”, säger Lindabs vd Ola Ringdahl.

”Förvärvet är en viktig milstolpe för oss och kommer att fortsätta driva tillväxten i östra och södra Europa för Orange Climate BV”, säger Henk W. van Dorp, styrelseordförande för Orange Climate.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]