Publicerat 20 januari, 2021

Lindab har fått indikativa bud på Building Systems – ingen formell budprocess inledd

Ventilationsbolaget Lindab har mottagit "spontanta indikativa bud" på sitt affärsområde Building Systems som är under utvärdering. Däremot har bolaget inte inlett en formell budprocess kommenteras det i ett pressmeddelande efter att information i marknaden börjat cirkulera om en potentiell affär.

Lindab påbörjade 2017 en strategisk översyn av Building Systems vilket resulterade i ett handlingsprogram för att öka lönsamheten. Det har gett effekt och lönsamheten har sedan dess kraftigt förbättrats och Lindat har noterat ett växande externt intresse för verksamheten.

"Vi är öppna för att Building Systems kan komma att byta ägare i framtiden, men så länge Lindab är ägare kommer vårt engagemang för att utveckla verksamheten vara fortsatt stort", konstaterar vd Ola Ringdahl.

Han pekar på att Building Systems under de senaste tre åren förbättrat lönsamheten betydligt. Under 2020 har försäljningen påverkats av osäkerheten till följd av covid-19, men affärsområdet har snabbt anpassat sig och kunnat visa god lönsamhet.

"Det är troligtvis därför vi fått in spontana indikativa bud”, säger Lindab-chefen.

Building Systems är ett av tre affärsområden inom Lindab och under de första nio månaderna av 2020 var omsättningen 714 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 4,6 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]