[ Annons ]

Publicerat 30 mars, 2015

Linda Ståhl, marknads-kommunikatör på Diligentia

Under vinjetten ”Så jobbar jag” berättar olika personer i branschen om sin arbetsvardag och sina verktyg för att lyckas på arbetet. Möt Linda Ståhl, marknadskommunikatör på Diligentia, som älskar sitt mejlprogram.

Som marknadskommunikatör arbetar Linda Ståhl både med marknadsföring och extern- och internkommunikation. Rollen är mångfacetterad och innefattar alltifrån PR-arbete och eventplanering till att ta fram marknadsföringsmaterial, hyresgästinformation och publicera information på externwebb och intranät.

[ Annons ]

Vilka är dina viktigaste verktyg i jobbet?
–?Här måste jag definitivt svara mina kollegor. Att samarbeta är både kul och viktigt för att hålla kreativiteten levande. Stöter jag på ett problem så diskuterar vi saken, och jag får alltid nya infallsvinklar och idéer till lösningar. Sen klarar jag mig inte utan min iPhone. Där finns allt: kalender, mejl, uppgiftslistor och så vidare.

Hur jobbar man effektivt som marknadskommunikatör?
– Jag är bra på att nätverka internt. Det är viktigt att vara synlig och tillgänglig i organisationen. Alla ska kunna fånga mig i korridoren och berätta vad de håller på med eller behöver hjälp med.

På vilken plats jobbar du mest?
–?Jag jobbar mest på kontoret. Vi sitter i en aktivitetsstyrd arbetsmiljö med olika platser som svarar upp mot de uppgifter som jag behöver utföra.

 Vilket är ditt bästa ”lifehack”?
–?Älskar Outlook! Utan uppgiftslistan och kalendern skulle jag inte klara mig. Där prioriterar jag uppgifter och bockar av när det är klart.

 Hur får du tiden att räcka till?
–?Det handlar om att ha en strukturerad kalender och att-göra-lista. Dessutom måste jag ständigt prioritera eftersom det ofta ramlar in oplanerade saker. Jag använder alltid småstunderna, den där kvarten innan lunch när man tänker ”hinner jag verkligen börja på någonting?” På den kvarten kan jag få ganska mycket gjort, men det gäller att vara fokuserad.

 Vilket är det bästa yrkesmässiga råd du någonsin fått?
–?”Work hard and be nice to people”, det funkar i alla lägen. Jag hörde det på ett seminarium och kände att det talade till mig.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]