[ Annons ]

Ilija Batljan. Foto: Rikshem
Publicerat 9 december, 2015

llija Batljan får lämna sin post på Rikshem

Styrelsen för Rikshem har beslutat att skilja Ilija Batljan från sin tjänst som vice vd på Rikshem. Bakgrunden är att han ska ha initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen.

I ett uttalande från Rikshem skriver styrelsen att man under de senaste dagarna fått kännedom om fastighetsaffärer som Ilija Batljans initierat utan Rikshems kännedom, samt att han ska ha tecknat ett bostadshyreskontrakt med annan part utan att inhämta styrelsens synpunkter.

[ Annons ]

Baserat på detta har styrelsen inte längre förtroende för Ilija Batljan som vice vd och menar att han brustit i sitt omdöme.

”Inom Rikshem gäller, precis som inom andra bolag, att våra medarbetare inte ska bedriva annan verksamhet utan att informera om saken och få skriftligt godkännande”, skriver Rikshem.

– För oss i styrelsen är det självklart att vice vd inte kan bedriva fastighetsaffärer i privat regi och det är därför vårt förtroende för honom är förbrukat. Styrelsen tycker att detta är mycket tråkigt då Ilija Batljan gjort berömvärda insatser och varit mycket viktig för företagets framväxt, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]