Foto: Lidl
Publicerat 22 augusti, 2019

Lidl och Bo Aktivt utvecklar kvarter i Mölnlycke

Lidl bygger sin första butik i Mölnlycke. Samtidigt inleder man ett samarbete med Bo Aktivt och målet är att de tillsammans ska utveckla ett helt nytt kvarter.

Lidl har förvärvat bottenplanet av en fastighet av Bo Aktivt mitt i Mölnlycke centrum på cirka 2 800 kvadratmeter, varav cirka 1 800 kvadratmeter utgörs av butik och lager samt en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser.

[ Annons ]

– Vi har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats. Detta i kombination med ett mycket gott samarbete med Härryda Kommun gör att vi nu kan se fram emot att välkomna Mölnlyckeborna till ortens första Lidl-butik säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige.

Samtidigt utvecklar Bo Aktivt våningsplan 2 – 4 till 87 bostadsrättslägenheter för de som är 55 plus, där de boende även kommer att ha tillgång till en wellnessavdelning med gym, pool, bastu samt en inglasad atriumgård.

– Att Lidl väljer att etablera sin första butik i Mölnlycke och BonTop är vi mycket glada över. Det höjer attraktiviteten i området såväl som i BonTop. Nu ser vi fram emot produktionsstarten och att tillsammans med Lidl bygga detta fantastiska projekt, säger Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt.

Byggstart är satt till vintern 2019 och inflyttning är satt till 2022.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]